Виготовлення вашої першої формової свічки може бути трохи складним, але ми допоможемо вам! Дізнайтеся, як зробити базову свічку на стовпі, а також ми поділимося кількома порадами та хитрощами, щоб полегшити процес.
Необхідні додаткові елементи:
- Ваги кухонні
- Термометр
- Гніто-тримач
- Спирт
- Паперові серветки
- Паличка/лопатка
- Форма
Крок 1: Підготуйте форму
Крок 2 : Розтопіть віск
Примітка: для цього уроку ми використовуємо форму для стовпів 3x4,5. Якщо ви використовуєте форму іншого розміру, відміряйте скільки воску Вам потрібно
Поставте глечик для розливу на цифрові ваги та таруйте вагу. Відміряйте 450 грамів воску KerasSoy/EcoSoya Pillar. Розтопіть віск пароваркою.
Поки віск плавиться, зважте 28 гр ароматної олії бананово-горіхового хлібу (або аромату на ваш вибір), трохи більше 6% навантаження аромату.
Коли температура воску досягне 85°C, додайте ароматичну олію та ретельно перемішуйте протягом 2 хвилин.
Дайте воску охолонути до 75°C і обережно вилийте його у форму біля гніту.
Намагайтеся під час заливання не вдарити воском об бортик форми; краплі схоплюються дуже швидко і іноді не можуть достатньо розтанути від тепла форми. Це може спричинити прилипання свічки до форми та ускладнити її вивільнення.
Коли форма заповнена, натягніть гніто-тримач і закріпіть гніт за допомогою гніто-тримача. Коли віск охолоне, гніто-тримач можна витягнути з центру, якщо він не закріплений належним чином.
Дайте свічці повністю охолонути. Зніміть гніто-тримач.
Крок 4: Витягніть свою свічку
Дайте воску повністю охолонути, перш ніж витягувати свічку.
Обережно потягніть за гніт, щоб вивільнити свічку з форми, одночасно повертаючи її вниз. Не тягніть гніт занадто сильно, інакше гніт може витягнутися зі свічки, залишивши свічку у формі.
Якщо свічка застрягла, обережно стисніть стінки форми або покатайте її по плоскій поверхні, обережно натискаючи, щоб вона вивільнилася.
Ваша свічка готова!